HONLAPSZÖVEGÍRÁS: Google szempontú keresőbarát szöveg írása weboldalra

Honlapszövegírás = keresőszempontoknak megfelelő szövegtartalom elkészítése weboldalakra, kreatív szövegírás
szövegírást vállalunkKreatív szövegírás irodalmi szinten. Ha profi szövegíróra van szüksége, keressen levélben vagy > privát üzenetben. Cikkírást, webszövegírást határidőre vállalnak munkatársaim.

Szövegírás - Honlapszöveg írása Más: PR-cikk írás, közlés

Weboldalak minőségéről gyakran felületesen, első ránézésre ítélünk. A kivitel és design persze fontos, mint a használhatóság is. De a keresőmarketing szempontjából értéket a honlapnak leginkább a szöveges tartalom adhat. Ennek megalkotása alapvető követelmény, ha TOP helyezést kívánunk elérni a Google keresőben.

Ajánlott PR-cikk oldalak

A jól megírt honlapszöveg nem csupán azért fontos, mert az olvasók ennek alapján ítélnek például a szájt mögött álló vállalkozás komolyságáról, megbízhatóságáról, a kínált szolgáltatás és/vagy termék minőségéről, hanem azért is, mert:

 • a keresőtalálati Google-pozíciók alakulásában előnyt élveznek a tartalmas, minőségi, informatív és egyedi szövegezésű webtartalmak

Rövid, semmitmondó vagy túl általános, esetleg más honlapokon is megtalálható szöveg nem viszi sikerre a szájtot. Egyedi fogalmazású, minőségi webszövegre van szükség.

Ráadásul eleget kell tenni további (főleg formai) szempontoknak: ha weboldalunkkal egyes kulcsszavakra nézve jó Google-helyezést kívánunk szerezni, akkor

 • a honlapszövegnek lehetőleg keresőbarát formában kell megjelennie és el kell érni, hogy az oldal kulcszavaira nézve a tartalma releváns legyen

Ezt 15-20 fontosabb keresőszempont érvényesítésével és információkban gazdag, jól felépített, tartalmas, minőségi webszöveg megalkotásával érhetjük el. A megvalósításhoz szakmai tudás, tapasztalat és szövegírói kreativitás szükséges.

>> a honlapszöveg-írás ára

Mi az a honlapszöveg?

Az internetes oldal webfelületén megjelenő textusok (törzsszöveg, képfeliratok, címek, linkszövegek stb.) összessége.

És mi a szövegírás?

Szolgáltatás, amelynek keretében a megbízott egy bizonyos témában és terjedelemben írandó szöveg elkészítését vállalja általában kötött határidóre és adott tiszteltdíj mellett.

Mi a honlapszövegírás?

Olyan speciális szövegalkotási munka, amelynek során a megbízott egy konkrét weboldalon megjelenítendő szöveget ír meg, eleget téve nem csupán az általános szövegírási elvárásoknak, hanem olyan szempontoknak is, amelyek alapján a létrehozott textusnak meg kell felelnie a webszövegekkel szembeni elvárásoknak.

Keresőbarát szöveg írása

A fentinél is konkrétabb és speciálisabb elvárás a webes megjelenés esetében az, hogy a szöveg keresőbarát legyen: ez esetben eleget kell tennie a fontosabb (számuk tucatnyi) keresőszemnpontoknak.

Releváns tartalmú szövegek

A keresőbarát forma mellett arra is törekedni kell, hogy a honlapra kerülő szövegek az oldal kulcsszavaira nézve releváns tartalommal rendelkezzenek. Ez egy komplex megfeleltetési rendszer, amely a Google szövegértelmező algoritmusait "igyekszik meggyőzni" arról, hogy a választott kulcsszavakat érintő kérdésekben ezen a honlapon adekvát leirások, infók, válaszok találhatók.

Cikkírás bárhol, bármikor "minden körülmények közöttt" :)
szövegírás bárhol

Saját oldalaimon többek között az alábbi témakörökben írt és az itt sorolt keresőkifejezéseket, kulcsszavakat érintő honlapszövgek olvashatók (nem érintem a föként irodalmi jellegű oldalaim tematikáját, inkább csak a marketing céllal létrehozott szájtokét)

autó, autóbérlés, autókölcsönzés, autómentés külföldről, antik bútor, agykontroll gyakorlatok, alternatív gyógymódok, borítékcímzés és levél címzés külföldre, búzafű tabletta, google optimalizálás, texas póker, online játékkaszinó, online póker, céges szolgáltatás budapest, homeopátiás gyógyítás, vállalkozás budapesten, téplálékkiegészítők szerepe az egészség megörzésében, gyógyítás, alternaqtív gyógymód, ayurvéda, pánikbetegség és agorafóbia, kárpátaljai magyar könyvek, gooogle első hely, első oldal a google-ban, cikkírás, kreatív szövegírás, cikk elkészítése, szakmai szövegírás weboldalra, villamossági cikkek, vps, pirézek, tsúszó sándor

Kreatív szövegírás weboldalra - általános és tematikus cikkek írása

Honlapszövegírás: de hogyan?

Általános tapasztalatom:

 • a weboldalak tulajdonosai, üzemeltetői számára olykor gondot jelent, hogy a honlapjukra megfelelő mennyiségű és minőségű szöveget készítsenek és azt a keresőbarát formában helyezzenek el.

Ami érthető is: gördülékenyen fogalmazni önmagában sem könnyű feladat, ám végképp nehéz úgy, hogy az elkészült textus számos egyéb kritériumnak is megfeleljen, azaz az olvasó figyelmének megragadása mellett szövegünk eleget tegyen a keresőoptimalizálási szempontoknak.

A keresőbarát szövegtartalom elkészítéséhez ismerni kell a Google webmestereknek szóló irányelveit és elvárásait, továbbá megfelelő rutinnal kell rendelkezni ahhoz, hogy a webszöveg ezeknek a kívánalmaknak megfeleljen. Ennek a tudásnak és gyakorlati készségnek a megszerzése sok időt igényel - mint ahogy a megvalósitás sem együltömben elvégezhető feladat.

Teljesen természetes, hogy ezzel "bíbelődni" a honlapok elfoglalt tulajdonosainak és üzemeltetőinek nem célszerű. Amíg ők mással foglalkoznak, a webszöveg megírásának feladatát kiadják annak, aki ebben járatosabb és biztosítani tudja az elvárások teljesítését.

Ha Önnek is szüksége van profi szövegíróra, a fentebb megadott címen jelentkezzen: igyekszem a megrendelő tetszését elnyerő ajánlatot tenni. Ebben a projektben közreműködő munkatársaim különböző területeken dolgoznak, évek óta foglalkoznak szövegek írásával, javításával, feldolgozásával (újságírók, tanárok, szerkesztők, könyvtárosok, egyetemi hallgatók...), akik közül mindig ki tudom választani az adott szöveg elkészítésére legmegfelelőbb személyt, aki a kívánt témájú és terjedelmű honlapszöveget a leghamarább és a legjobb minőségben prudálni képesa.

Az elkészült szöveget magán a weboldalon kell tartalomoptimalizálás alá vonni ahhoz, hogy maximálisan keresőbarát és az adott kulcsszavak tekintetében releváns is legyen. Ez már nem szövegírói feladat, hanem a honlapoptimalizálás keretébe tartozik, így külön munkafázis és elszámolási tételt képez.

Általános szabály: miután elkészült, a webszöveggel a megrendelő tetszése szerint rendelkezhet, azaz bárhol felhasználhatja: az egyszeri szövegírói tiszteletdíj kézhez vételével a szövegírónak semmilyen szerzői követelése nincs és nem is lehet, azaz a megbízó saját belátása szerint használhatja fel a kapott anyagot, változtathat rajta, kihagyhat belőle stb. - ott saját elképzelesei szerint teszi (vagy nem teszi) közzé bármilyen internetes felületen.

Igény szerint az elkészült szövegek elhelyezésére magam is tudok értékes weboldalakat ajánlani (esetleg készíteni is).

A honlapszövegírás ára

Árak: szövegírás Ft / karakter (leütés)

Minden megbízás konkrét megállapodás tárgyát képezi, de tájékoztató jelleggel megadjuk az általános vállalási díj karakterenkénti (leütésenkénti) összegét: ez 2 és 3 Ft között mozog a feladat nehézségétől, időigényétől vagy sürgős voltától függően. Csak az átlagosnál kifejezetten munka- és időigényesebb megbízás esetén (pl. szakszöveg) megyünk 3 Ft fölé.

Függ a karakterenkénti ár a terjedelemtől is, ahogy növekszik a megrendelt anyag hossza, az egy leütésre eső fajlagos ár csökken:

Szövegírói tiszteletdíj terjedelem szerint

- általánosabb tematika, ismertető, tájékoztató jellegű szöveg

 • 2000 karakter = 6.000 Ft
 • 3000 karakter = 9.000 Ft
 • 4000 karakter = 12.000 Ft
 • 5000 karakter = 15.000 Ft
 • 6000 karakter = 18.000 Ft
 • 7000 karakter = 20.000 Ft
 • 8000 karakter = 22.000 Ft
 • 9000 karakter = 23.000 Ft
 • 10.000 karakter = 24.000 Ft

- speciálisabb témájú, felkészülést igénylő, szakmai jellegű szöveg

 • magasabb feladatszint esetében 30-50 %-kal növekedhetnek az árak

- a fenti díjszabásban nincs benne az a munka, amelyet már magán a honlapon kell elvégezni webszerkesztéssel. Lásd a következő pontot:

Google-szempontok érvényesítése

A legáltalánosabb (főleg tartalmi) megfeleléseken túl érvényesíthetők a textuson speciális - főleg alaki - keresési kritériumok. Ennek feltételei:

 • a honlapszöveg legyen megfelelően terjedelmes (min. 6-8000 leütés)
 • adottak legyenek a kulcsszavak (1-3 kifejezés, amellyel a weboldal gazdája jó találati helyezéseket szeretne elérni)
 • a webszerkesztés adjon lehetőséget formázásra, kiemelésekre

- a keresőszempontok érvényesítésének ugyanis már magán a weboldalon kell megtörténnie (pl. a Word szövegszerkesztőben végzett formázás a honlapra helyezéskor vagy elvész, vagy eltorzul, vagy a .html formátumtól idegen sok fölösleges kód kerül a weblap forráskódjába). Hogy pontosan melyek a Google-szempontú szövegformázás fogásai, az maradjon a szövegíró szakmai titka, de annyit szívesen elárulok, hogy ezt a folyamatot a szöveg egészén újra és újra végigmenve kell elvégezni és ezekhez a szövegelemekhez kapcsolódik:

 • címek (h1 szintű és alacsonyabb headline sorok)
 • felsorolások (pontozott és sorszámozott listák)
 • képszövegek (helyettesítő- és buborékszöveg)
 • linkek anchor textje és buborékszövege
 • táblázatok (felirat, oszlop- és sorcím, cellaszövegtal)
 • tipográfiai kiemelések (strong-bold, italic)

Továbbá olyan kritériumok, amelyeket nem csak magán a szövegen kell betartani, hanem "hozzá kell olvasni" a weboldal kódolásban szereplő információcelláit, jelesül a title, descriptions és keywords meta-tagek tartalmát. Ezeket a közvetlenül megjelenő szövegtörzzsel együtt egységes egészben kezelve kell törekedni arra, hogy

 • a meta-tagek tartalmával a honlapszöveg minél nagyobb kölcsönös relevanciát mutasson (százszázalékosan "feleljenek meg egymásnak")
 • a webtartalom egészén érvényesüljön a kívánatos kulcsszósűrűsg

Mindez azonban már természetesen nem a szövegírás, hanem a tartalomoptimalizálás tárgykörébe tartozik, és ha a szekember erre is megbízást kap, az külön díjazás alá esik.

.

 

Kapcsolódó BLOG - Public Relations - PR-cikk írás, elhelyezés

cikkírás, kreatív szövegírásLinképítő PRcikkek

A magyar nyelvű webtartalmak esetében a linképítésre nem pontosan ugyanazok a szábályok vonatkoznak, mint az angol honlapok esetében. A kulcsszóhasználatban például a magyar toldalékolás teljesen speciális, és hogy a különböző igekötős, meg képzős, jeles, ragos alakokban felismerje a kulcsszavakat, arra nyilván meg kellett tanítani a magyar oldalakat szkennelő Google-algoritmusokat. Nagy kérdés, hogy a kulcsszósűrűség kiszámolásában ez hogy működik. A másik nagy terület, ahol eltér a napi gyakorlat a nemzetközitől: a PR-cikkek révén végzett linképítés. A magyarul ír PR-szövegeknek nyilván lehet valami specialitása, mert sem én, sem a szakirodalom nem említ olyan esetet, amikor a PRcikkekből való linkelés miatt ért volna hátrány bármely weblapot. Hiába szerepel ez az eljárás a webmestereknek szóló Google-irányelvek fekete listáján, a gyakorlatban mégis az egyik leghatékonyabb linképő módszer. Persze csak akkor ha jól megírt piar szövegek jól optimalizált honlapokon kapnak elhelyezést. Mindkettőben eminens szerepet játszik szövegírókból és belőlem, mint SEO-szakiból álló tíműnk, amely ezt a blogot is ajánlja cikkelhelyezésre:

Ugyanennek a blognak témánkhoz szorosan kapcsolódó posztja:


Budapesti szolgáltató cégek. Termék, áru kínálat

Vállalkozások, szolgáltatók Budapesten - Linkajánló

budapesti szolgáltatás bp - linkkelhelyezésLinkelhelyezés rövid ismertető szöveggel optimalizált katalógusomban, amely a címében szereplő kulcsszavakkal értékelhetó Google-helyezést ért el, éppen ezért az innen való hivatkozás magas relevanciával rendelkezik és erős támogatást nyújt a főváros nevét és a szolgáltatás, vállalkozás, cég, termék, kínálat, webmagazin stb. szókapcsolatokra optimalizált honlapok számára. Minimális éves díjszabás mellett (4.500 Ft / év) az Ön weboldalára mutató linket a bemutatkozó néhány mondattal együtt felveszem katalógusomba: Jegyzék: cég, áru, webáruház - marketing szolgáltatások

Honlapszöveg írás

A Google-optimalizált webszöveg elengedhetetlen feltétele egy honlap sikerének. A jelen szájt által kínált szolgáltatás: Honlapszövegírás. - Munkatársaim a vállalt határidőre elkészítik az Ön által megrendelt szöveget a kért témában és a kívánt terjedelemben. Amennyiben információkat közöl, azok felhasználásra kerülnek a honlapszöveg megírásakor, így szerepelhetnek az Ön weblapján. Csakúgy, mint az előre megadott kulcsszavak, keresőkifejezések, nevek és helyszínek.

Keresőbarát szöveg írása weboldalra

A weblapokra kerülő megfelelő szövegtartalom mellett kínált további szolgáltatás: PR-cikk írás és elhelyezés magas keresőmarketing értékű honlapokon. Kreatív szövegírás, professzionális szerkesztés, korrigálás. Szövegelhelyezés honlapra. Google szempontú webszöveg optimalizálás, Google-optimalizált szöveg írása honlapra, weboldalra. Pr cikk, weboldal optimalizálás, Google-szöveg írás, online marketing tevékenység, piár, keresőmarketing és honlapoptimalizálás, seo, prcikk, public relations szöveg, textus, keresőbarát honlapszöveg, kreatív, honlapszöveg írás, webszöveg készítés. Szöveg a honlapra.

Szövegírás, webszöveg készítése

Ezekben a témákban: Pszichoterápia, pánikbetegség kezelése, agorafóbia tünetei. Teraszbeépítés és télikertépítés Budapest. Texas Holdem póker játék - Online Kaszinók - Online Poker Casino Budapest. Sportfogadás, szerencsejáték. Hangoskönyv letöltés, hallgatás ingyen, E-könyvek letöltése internetről,. Az egészséges táplálkozás és életmód veszélyei. Ayurvédikus táplálkozás és alternatív gyógymódok - természetgyógyászat, homeopátia, agykontroll. Vállalkozások és szolgáltatások Budapesten, Kárpátalján. Keresőoptimalizálás: Linképítés, honlapoptimalizáció. Autós szolgáltató cég Bp. Autókölcsönzés, autóbérlés és sofőrszolglat Budapest. Betonvágás ipari kémények építésekor. Furan-flex kéménybélelés. Villamossági berendezések. Webáruház. Transzferár nyilvántartás készítése határidőre. online letöltése, hangoskönyvek letöltése az internetről, kognitív viselkedésterápia, orbán viktor magyarország miniszterelnöke, hány kilométer távolság budapest és london között, fővárosok közötti távolság km-ben, seo, télikertépítés budapesten, teraszbeépítés és erkélyek beüvegezése, füthető üvegház, kertépítés, üvegtetős pálmaház és üvegajtós növényház tervezése bp., pszichoterápia, arvisura, virtuális szerver bérlés, szerver hoszting, olcsó tárhely, ingyenes tárhely, webtárhely, linképítés, linkmarketing, link elhelyezése PR-értékkel rendelkező honlapokon, kereső marketing célú pr-cikk írása és elhelyezése nagy marketing értélű weblapon, arvisura honlapoptimalizálás,

© seo.balladium.hu

szövegek készítése